Fyra tips för en lyckad bilresa i Europa

Att åka på bilsemester inom Europa har kommit att bli en mycket populär form av resande. Att resa med egen bil ger en skön frihetskänsla, dessutom finns möjlighet att upptäcka även under färdens gång. Nedan presenteras fyra tips för en lyckad bilresa.

Planering är a och o

Börja i rätt ände – med planeringen. Samla samtliga resenärer och fundera över var exakt ni vill åka, hur länge ni vill vara borta och vad ni vill se.

Kanske vill ni begränsa er till en mindre del av Europa (exempelvis enbart resa i Italien, för att lära känna landet ordentligt), eller så vill ni se så mycket som möjligt med kortare stopp utspridda över exempelvis hela södra Europa.

Att göra en budget kan underlätta planeringen, då den hjälper er få en överblick kring vad ni har att röra er med.

Logistik och boende

En viktig aspekt av bilresandet är boende. Om ni planerar att övernatta på hotell eller vandrarhem är det en bra idé att boka in övernattningarna i förväg. På så vis undvika otrevliga överraskningar som fullbokade hotell mitt i natten.

Hyr ni husbil eller husvagn och planerar att spendera samtliga nätter i denna, är det viktigt att se till så att plats finns för alla, och att ni packat med sängkläder och kuddar så det räcker. Många väljer att kombinera övernattningar i husbil/husvagn med hotellnätter, för en skön balans.

Upplev sevärdheter på vägen

En av fördelarna med bilresor är möjligheten att upptäcka, och det finns goda förutsättningar för att planera in aktiviteter och sevärdheter längs vägen.

Under en genomresa i Europa väljer många att tajma in en fotbollsmatch på någon av de större arenorna i fotbollsländer som exempelvis Spanien eller Italien. Det finns även möjlighet att läsa på om lag och lägga bets på matcherna via sajter som bet365. Detta kan bidra till mer engagemang under fotbollsmatchen. Exempel på ligor som kan vara kul att uppleva på riktigt är spanska La Liga och italienska Serie-A.

Andra aktiviteter som lämpar sig väl är besök vid omtalade sevärdheter. Har man vägarna förbi europeiska platser som exempelvis Colosseum och Fontana Di Trevi passar det bra att stanna till för att uppleva dessa historiska platser.

Gör bilandet till något roligt

Att spendera många timmar i en bil behöver inte vara långtråkigt. Se till att göra resandet i sig till något roligt, genom att aktivera er på vägen.

Det finns mängder med billekar att fördriva tiden med, där klassiker som Bilbingo och Räkna bilar är favoriter bland både barn och vuxna. En spellista på spotify kan göra underverk, och får i bästa fall igång resenärerna i en sing-along. Se till att förbereda en roadtrip-spellista innan avfärd för maximal känsla på vägarna.

Glöm inte heller bort att pausa för mat med jämna mellanrum. En hungrig och trött förare är ingen bra förare, och detsamma gäller förstås medpassagerare. Se till att fylla på med mat på vägen för att hålla blodsockret (och humöret) på en god nivå.

Avslutningsvis önskas en trevlig bilresa genom Europa.