Håll din Bil på Vägen

Att se till att din bil, skåpbil eller lastbil underhålls regelmässigt är nyckeln till att hålla den körande så länge som möjligt. Utan regelbunden service kan ditt fordons vägduglighet försämras i rask takt och kosta dig både mycket pengar och ditt liv.

Ett dåligt underhållet fordon, eller ett fordon som det inte läggs några pengar på, kan leda till dyra reparationsräkningar i framtiden, eller fara för ditt och andras liv. Däck, synlighet och fjädring påverkar alla hur ditt fordon uppför sig på vägen.

Hur mycket är ditt liv värt?

Du bör se ditt fordon som en investering. Att spendera pengar på service och hålla koll på föremål kan innebära ett högre återförsäljningsvärde. Och förutom att spara dig pengar på sikt kan det även rädda ditt liv! Att kolla enkla saker på din bil varje vecka säkrar att den lever upp till en god standard. Småsaker kan leda till en olycka på sikt.

Essentiella råd

– Serva alltid och köp alltid nya delar. Skaffa en manual och utför enkla jobb själv. Men kom ihåg att om du inte är säker, försök inte. Kontakta ett proffs!

– Att serva bilen regelbundet är välinvesterade pengar. En servicehistorik för din bil är underbart för en framtida köpare och ger dig mer när du säljer.

– Kolla ljus, däck och vindrutetorkarna regelbundet. Enkelt, men det kan leda till att olyckor undviks. Låga däckmönster försämrar greppförmågan, och polisen kan titta på detta om du blir stoppad! Vindrutetorkarna och lyktorna hjälper dig att se ordentligt och kräver således ingen ytterligare förklaring.

– Kolla oljan regelbundet. Att hålla motorn ren minskar utsläppen och hjälper dig igenom besiktningen utan höga reparationskostnader.

– Håll koll på framrutan. Håll den ren och reparera stenskott snabbt! En oreparerad framruta är olagligt och i moderna bilar är rutan en del av bilens strukturella integritet.