F1 2021 – nu till de nya generationens konsoler

Den nya generationens konsoler har kommit, även om antalet konsoler inte alls har varit på den nivån som människor kanske har önskat sig. Inte nog med detta men även framöver kommer vi att få se de nya spelen släppas på de nya konsolerna. Mest intressant för de allra flesta är nog de spelen som är årligen återkommande. Spel som NHL, FIFA och NFL. Nu är det Formel 1-spelets tur.

Källa: Unsplash

Spelet går till nya generationens konsoler

Precis som med de tidigare spelen är det såklart Formel 1 och dess olika kända stall och förare som står på agendan. Själva spelet som helhet är inte någon större överraskning då alla de gamla spellägena finns kvar från tidigare spel. Den stora skillnaden är nu att du kommer kunna spela det på din nya konsol. Både PS5 och Xbox Series X/S kommer att lansera spelet och fansen längtar. Det som istället utmärker sig är det nya storyläget samt att man har valt att ta bort de så kallade classic cars. Något som många gamers gillade. Här kunde man köra på banorna med gamla stall och bilar. Bland annat Ayrton Sennas samt Alain Prost gamla bilar.

Gå från Formel 1 till Indycar

En av de kanske mest kända svenska Formel 1-förarna för de allra flesta är Marcus Ericsson. Även om han inte nödvändigtvis kör just Formel 1-längre. Han berättar att det har varit en stor omställning att ta sig från F1 till Indycar och att det är den mentala biten som är den största skillnaden.

– Omställningen tog betydligt längre tid än vad jag hade räknat med. Det var betydligt svårare att byta från high downforce som bilarna har i F1 och hit. Första året gjorde jag för många misstag, avåkningar som berodde på att jag inte kände bilen, berättar han till Aftonbladet. För den som inte är så insatt är det stora skillnader mellan bilarna i Formel 1 och de som körs i Indycar. Även om de kan se väldigt lika ut är de helt annorlunda när det kommer till fart, acceleration och hur bilen rör sig på asfalten. Om han nu lägger allt fokus på att köra Indycar så har han verkligen inte tänkt tacka nej om ett fint kontrakt från världens finaste motorsport skulle komma.

Se alla dina hjältar online

Om du skulle tröttna på att spela alla de coola Formel 1-spelen, och framför allt F1 2021 till antingen PS5 eller Xbox så finns det all möjlighet att följa ditt favoritstall eller favoritförare online när du vill. bet365 erbjuder sportsbetting inom all form av motorsport och du kan även följa dina förares positionering i realtid. Att Max Verstappen vinner hela mästerskapet har ett odds på 2.00 medan Charles Leclerc har ett odds på 501.00 för att vinna. Turneringen är i full gång och du kan följa den när du vill online.

Källa: Unsplash

Formel 1 är en motorsport som har haft många fans under väldigt lång tid. Precis som sporten har även spelen genomgått en väldigt stor utveckling och många av spelen idag är nästan som på riktigt. Väljer du även att köpa tillbehör som ratt och pedaler kan det vara nästan som att ha en helt egen F1-bil hemma.